Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

4 fotel 4 hangulat - IDdesign Inspirációk

Az IDdesign Inspirációk aktuális szakértője: Hujber-Nagy Aletta Ismerd meg Alettát!

Fotelre egy lakásban nem csak azért van szükség, mert praktikus, hanem mert szép dísze is lehet otthonunknak. Kiválasztás előtt azonban nem árt pár dolgot szem előtt tartani.

Sok helyen a kanapé már elfoglalja szinte az egész nappalit. Ilyen esetekben elsősorban a méret dönt, s csak másodsorban a kényelmessége. Ekkor sem kell azonban elkeseredni, mert egy gyönyörű anyag, szín és egy aprócska lábtartó feledtetheti velünk, ha a fotelünk támlája nem elég magas, a karfa nem eléggé párnázott, az ülőfelület pedig nem túlzottan mély. Viszont ha elég hely áll rendelkezésre, akkor érdemes a legkényelmesebbet, és a számunkra legtetszetősebbet választani. Megint mások pedig dönthetnek úgy, hogy pusztán a kinézet alapján választanak maguknak mobil ülőalkalmatosságot.

Egy a lényeg: feltétlenül próbáljuk ki a szívünkhöz legközelebb állót vásárlás előtt, hogy később sok kellemes órát tölthessünk el benne akár mi, akár a szeretteink!

 

Clement fotel lábtartóval

A Clement fotel elegáns, hajlított dió alapon, puha, párnázott, tekintélyt sugárzó fekete bőrrel kombinált. Magas háttámlája és fejtámlája már önmagában kényelmes, de a lábtartóval kiegészülve lehetővé válik a teljes ellazulás.

A csillag alakzatú modern króm lábak kellemes kontrasztban állnak a fotel többi részével, és egyúttal légiessé is teszik a fotelt.

 

 

Bastia fotel dohányzóasztallal

A Bastia fotel natúr fonott ülőlapjával és háttámlájával tökéletes kontrasztot alkot a feketére festett nyírfa lábakkal. A légies, szellős, áttört fotel nem akadályozza az enteriőrben a fény és a tekintet áramlását, így ideális választás olyan lakásokban, ahol fontos a térélmény megtartása vagy fokozása.

Az ülőalkalmatosság a hozzá tartozó dohányzóasztallal kiegészülve igazán pazar látványt nyújt.

 

 

Dual fotel

A Dual fotelt szürke steppelt huzata és kerekded formája kimondottan elegánssá teszi. Feminim felső részét fekete fém lábai ellensúlyozzák, és teszik uniszex bútordarabbá. Ennek a semleges színű fotelnek jót tesz a mintatobzódás és a színek sem állnak tőle távol. A legjobban a tőle kimondottan elütő színű, textúrájú és mintájú elemek között érzi magát.

 

 

Mona fotel lábtartóval

A Mona fotel szürke mákos, kosztűrő szövete ideális terepet nyújt a bekuckózáshoz, esti tv nézéshez, olvasáshoz, pihenéshez. Természetesen az élmény lábtartóval teljes, illetve egy pihe-puha takaró sem baj, ha a közelben van ilyenkor. A fotel és a lábtartó kellemes tölgy színe melegséget visz az enteriőrbe, az összképet pedig 1-2 valódi szőr szőnyeggel tehetjük még tökéletesebbé.

 

 

ISMERD MEG AZ ENTERIŐR TERVEZŐJÉT:

Belsőépítész és környezettervező művész mesterdiplomámat Pécsett szereztem, korábban pedig könnyűipari mérnökként végeztem a mostani Óbudai Egyetemen, építészmérnökként a Szent István Egyetemen és színdinamikai szakmérnökként a Budapesti Műszaki Egyetemen. A könnyűiparban, ezen belül is a ruhaiparban szerzett 10 éves szakmai tapasztalatom után kezdtem el dolgozni, mint belsőépítész saját tervezőirodámban immár 12 éve.

Több cégnek és újságnak vagyok szakértője, így szakmai blogom mellett rendszeresen jelennek meg cikkeim online és a nyomtatott sajtóban. Munkáim és publikációm jelentős része a HOME’N ARHITECTURE oldalon találhatóak.

Gyerekkorom óta rajongok a szép ruhákért és textikelért, a tárgykultúráért, az ízléses és rendezett környezetért. Hat éves korom óta varrok, kézimunkázom, magam tervezem, és nem egyszer meg is valósítom az engem és családomat körülvevő tárgyakat. Lételemem az értékmentés, a régi tárgyak újrahasznosítása akár eredeti pompájukban, akár új külsővel. A környezettudatos gondolkodás szintén meghatározó momentuma az életemnek. Munkám során mindig azon igyekszem, hogy a kortárs újítások megismerése és alkalmazása mellett amikor csak lehet, a múlt emlékeit is betervezzem, minél személyesebb otthont létrehozva ezzel megrendelőim számára.

Érdeklődésem szerteágazó, ezért mindegy milyen igénnyel keres fel egy-egy ügyfél, bármilyen stílusban szívesen újraálmodom otthonát, külső vagy belső életterét, tárgyait. Számomra a lényeg csupán annyi, hogy a megálmodott alkotás vagy éppen tér harmóniát sugározzon, praktikus és kényelmes legyen, és a lakója azt mondhassa, ez még több, mint amiről álmodott!

Web: www.hna-design.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: Nappali