Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

5 tipp a stílusos és kényelmes nappalihoz - Lakberendezés blog

A lakásunk az, ahol igazán ki tudjuk magunkat pihenni. Emiatt is nagyon fontos az, hogy hívogató atmoszférát teremtsünk. Szeretnél egy igazán kényelmes otthont kialakítani?

Olvasd el az alábbi cikkünket, ahol 5 egyszerű tippet adunk a stílusos és kényelmes otthon kialakításához.

JÁTSSZ A FÉNYEKKEL!

A belső térbe választott lámpák nagyban befolyásolják a szoba hangulatát. Mára nagyon sok lehetőség közül választhatunk: hideg, meleg, erősebb vagy halványabb fény. A lámpa típusai is bátran variálhatók: függőlámpák, állólámpák, asztali lámpák vagy akár fali lámpák. A hangulatos légkör kialakításának másik titka a sok apró fényforrás elhelyezése nappalinkban. Ezen felül a lámpákat használhatod úgy is, hogy azok a dekorációk egyes elemeit kiemeljék a szobában.

A lámpák kiválasztásakor a legjobb, ha abba meleg fényű izzót választunk, mely praktikus is. Például ha egy jó könyvet szeretnél elolvasni a kanapé egyik sarkában, válassz egy kanapé mellé helyezhető állólámpát, mely a megfelelő fényt adja számodra az olvasáshoz.

VARIÁLD A DEKORÁCIÓKAT!

A személyre szabott dekorációkkal válik otthonod igazán hangulatossá. Variáld kedvedre a számodra tetsző dekor elemeket, a régit az újakkal, ne félj hiszen ezek által válik lakásod olyan egyedivé. 

Díszítsd falaidat olyan képekkel, festményekkel melyek igazán tetszenek, helyezz el akár egy különleges tükröt, vagy órát. Szárnyaljon a képzeleted, legyen olyan nappalid amilyet csak elképzeltél.

TEDD STÍLUSOSSÁ A TÁROLÁST!

A megfelelő tárolási megoldások segítenek abban, hogy nappalidban rend legyen, ugyanakkor stílusos maradjon szoba. Válassz nyitott polcrendszert, helyezz rá pár nagyobb kosarat, dobozt melyben elhelyezheted az apró dolgokat. A kosarak alkalmasak pl. játékok tárolására, melyet gyakran használnak a gyerekek, de gyorsan el is tudunk rejteni így fenntartva a rendet.

Ha választasz egy nagyobb, földre helyezhető kosarat, abba akár még virágot is ültethetsz. Ugye milyen jól tud mutatni?

HELYEZZ EL DÍSZPÁRNÁKAT,TAKARÓKAT!

A párnák és takarók hangulatos és hívogató környezetet teremtenek nappalidban. Itt is bátran játszhatsz a színekkel, hogy hangsúlyozd vele kanapédat, színesebbé tedd otthonod. Válogass a különböző anyagok között, döntsd el, hogy egyszerűbb, vagy akár mintásabb párnákat szeretnél.

Ha először nem vagy biztos benne, melyek mutatnának jól együtt, először csak 1 párnát vásárolj, és majd utána a többit, ezzel kialakítva a saját stílusodat.

VEGYÉL NÖVÉNYEKET A SZOBÁBA!

A zöld növények valódi életet hozhatnak létre az otthonodban. Nagyon sok lehetőség van arra is, hogyan vigyél színt növényekkel szobádba. Kisebb hely esetében nem vesz el nagy helyet például egy függőkaspóban elhelyezett virág, a polcon elhelyezett váza néhány virágszállal.  Ha több helyed van, bátran helyezz el nappalidban nagyobb virágokat, melyek kitölthetik a teret. 

Amellett, hogy a növényekkel nagyszerűen dekorálhatunk, jótékonyak az egészségre is. Számos növény légtisztító hatású, javítja a beltéri levegőt. Azok se aggódjanak akiknek nem sokáig bírják virágaik beltéren, hiszen manapság már gyönyörű és élethű művirágokat is vehetünk, melyekkel ugyanolyan hangulatos légkört teremthetünk otthonunkba.

Tartalomhoz tartozó címkék: Dekorációk Nappali