Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Halszálka minta - a 2021-es trend - IDdesign Inspirációk

Az IDdesign Inspirációk aktuális szakértője: Dobrosi Eszter Ismerd meg Esztert!

A lakberendezés és a divat világában nem újdonság, hogy időnként visszatérünk egy régi klasszikushoz, azonban mindig hozzáteszünk valamit a modern kor jegyeiből is. Pontosan ez történik most a halszálka motívummal, ami hosszú ideje beírta magát az ikonikus kategória képviselői közé.

Bár legkorábban az ókori egyiptomi elit ékszerein jelent meg a hering csontvázára emlékeztető díszítés, padlóra, pontosabban útburkolásra a Római Birodalomban kezdték el először használni. Felismerték ugyanis, hogy az egyes elemek halszálka mintába rendezve stabil és tartós felületet képeznek. Innen pedig egyenes volt az út a lakóterekig, ahol leggyakrabban parketta formájában találkozhatunk vele.

Kiemelt termékeink a képeken: Heritage étkezőasztal, olajozott tölgy , Tenti kaspó, szürke, Lili kaspó, 12cm ,Pobourg szervírozó tál, borvörös, Anna csésze, barna, Chandler tálca, barna fa, Thea tányér, barna

Geometrikus mivolta révén bármilyen stílusú enteriőrben képes tiszta eleganciát sugározni. A Versailles-i kastély pompájától a letisztult skandináv otthonokig mindenhol bizonyított már, ráadásul a burkolatokon kívül textileken is vérpezsdítő hatást eredményez, reneszánszát mégis bútorokon éli igazán.

Az IDdesign új kollekciójában is találkozhatunk vele, ahol elsősorban étkező- és konzolasztalok lapjain vagy komódok frontján emeli ki a faerezet természetes szépségét.
Emellett izgalmas kiegészítőkön is visszaköszön, hogy feldobja a szürke hétköznapokat, amire minden eddiginél nagyobb szükség van.

Ha vágysz egy kis változatosságra az otthonodban, akkor készülj a tavaszra az IDdesign 2021-es trendjével.

Kiemelt termékeink a képeken: Splitback ágyazható kanapé, törtfehér, Spark lerakóasztal, 2-es szett, Calamea tálca, natúr/fehér, Moon párna, bézs , Tenti kaspó, szürke, Lili kaspó, 12cm, Boros kancsó, fehér talppal A képeken szereplő további terméket az oldal alján találod meg.

Kiemelt termékeink a képeken: Class komód, akác, Denise konzolasztal, dió, Moon párna, bézs

ISMERD MEG AZ ENTERIŐR TERVEZŐJÉT:

 Ipari termék és formatervező mérnök szakon végeztem, azon belül Textil- enteriőrre szakosodtam. Az Óbudai Egyetemen és Finnországban a JAMK-on (Jyväskylä University of Applied Sciences - Industrial Product Design Engineer) tanultam.

Bár gyerekkorom óta rajongok a szép környezetért, azt hiszem, hogy a skandináv design Finnországban fertőzött meg igazán, amikor az élet minden területén megtapasztalhattam, hogy sokkal többről van szó az esztétikánál. Az északi országok formatervezésében hatalmas hangsúlyt fektetnek a funkcióra, tiszteletben tartják a környezetet, az erőforrásokat, az emberi jóllétet és leggyakrabban a természetből inspirálódnak, aminél szerintem nincs szebb vagy tisztább.

Számomra az egyik legkedvesebb feladat, a kontrasztok puhítása. Nagyon szeretem a végletekig leegyszerűsíteni a teret, és inkább a bútorokkal, kiegészítőkkel, színekkel hozom be a melegséget. A bútorok terén rajongok az egyszerű formák és a klasszikus vonalak párosításáért, de az élet minden területén szeretem a kontrasztot. Emiatt a tervezés mellett egészen más területeken is szeretek tapasztalatot gyűjteni, ami többször bizonyult már hasznosnak, például vendéglátóhelyek tervezésekor.

Tartalomhoz tartozó címkék: Dobrosi Eszter