Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hee Welling


Megosztás
HEE WELLING
designer

Hee Welling-gel a design fogalmáról beszélgettünk.

Melyik a legsikeresebb IDdesign terméked?
A FRAME – előszoba fogasok. Az volt a terv, hogy egy egyszerű designt ötvözzek egy-két erőteljes és látványos motívummal. A felfüggesztések könnyed hangulatot teremtenek azzal, hogy távolságot képeznek a termék és a fal között. A FRAME sorozat termékeinél nincs szükség külön dekorációra vagy fölösleges anyagokra. Úgy érzem, kiváló minőségű széria lett.

Hogyan jönnek az ötletek?
Ez projektenként eltérő. Néha egy egyszerű, mindennapi probléma ihlet meg, ahol azt gondolom „ezt jobban, egyszerűbben és szebben kell végrehajtani”. Máskor egy pompás építészeti vagy művészeti alkotás láttán jönnek az ötletek, vagy amikor egy érdekes anyaggal találkozom, mely új formalehetőségeket rejt magában.

Mi az érzésed az ötleteidről?
Néha csak körvonalaiban gondolok át egy ötletet, a végeredmény mégis tökéletesre sikerül, máskor viszont részletesen leírok valamit, és csak akkor jövök rá, hogy nem jó, amikor már 3-dimenzióban áll előttem. Sokszor egy tervem megvalósítása közben, vagy végén száll meg egy újabb ihlet, egy az előzőtől merőben eltérő. Például, egy tároló rendszer kialakításakor végül egy dohányzóasztal praktikus része valósul meg.

Milyen lehet a jó bútordesign?
Számomra a jó bútordesign egyszerű és logikus darabok esztétikus elrendezése. Olyan dolgok, melyek a legapróbb részletekig kidolgozottak, és nincs egyetértés a funkció és a komfort között. Véleményem szerint Jesper Morrison ma a legendás bútorok képviselője. Ő az, akinek az alkotásai első látásra is archetípusnak látszanak, termékeiben minden részlet pontosan a helyén van.

Számodra mit jelent az önmegvalósító design?
A Magis Steel Wood széke, melyet a francia Bourroullec fivérek terveztek. Minden megvan benne. (www.bourroullec.com)

Van olyan vágyad, amit mindenképpen szeretnél megvalósítani?
Van egy gyerekkori álmom, hogy egyszer megtervezzek egy hidat. Az egy igazi design feladat lenne, emellett pedig számos izgalmas kihívást rejt magában. Engem lenyűgöz az a tény, hogy mindennek van valami funkciója, és egyszerűen szeretem, ha a dolgok egyszerűek és építő jellegűek.

Mit gondolsz, mi lesz a domináló a lakberendezés terén az elkövetkező időkben?
Szerintem ez nagyon egyénfüggő. Ahogy kilépünk az ajtón, benyomásokkal bombáznak bennünket, ezért gondolom, hogy mindenkinek szüksége van arra, hogy megteremtse a saját maga békés, kényelmes kis kuckóját.


 
Frame knagerække

Frame knagerække fås i sort, rød eller grøn. 49 cm lang


 
Frame bøjler

Frame bøjler i pulverlakeret metal fås i sort, rød og grøn


 
FRAME

Med Frame holder du styr på både sko og overtøj - og får samtidig et superenkelt og let udtryk i entréen.