Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Henrik Pedersen


Megosztás
HENRIK PEDERSEN
designer

Henrik Pedersen designer a bútordesignról beszél – és nagy álma, hogy egyszer tervezzen egy biciklit!

Min dolgozol éppen?
20 különböző dolgon egyszerre: asztalokon, székeken, kerti sütögetőkön, kanapékon…

Melyik a legsikeresebb IDdesign terméked?
A „Bait” – egy állólámpa, mely szénszálból és csiszolt fémből készült, a lámpa dőlésének súlykiegyenlítésre pedig egy szénszál-rudat használtam fel. Azon kívül, hogy szerintem elbűvölő, és egy teljesen új anyagfelhasználással készült, azért is tetszik, mert már-már a fizika törvényeivel incselkedik, és egy hóbortos/vicces élményt nyújt.

Hogyan jönnek az ötleteid?
Nap, mint nap rengeteg ötlet, gondolat fut át az agyamon. A legtöbbet egyből el is vetem, de amikor azt gondolom, valami használható jutott eszembe, szaladok a számítógéphez és elkészítem a 3D-s vázlatát. Van, amikor ilyenkor azonnal összeomlik maga az ötlet is, mert rájövök, hogy a valóságban sok minden máshogy néz ki, mint ahogy azt az ember először elképzeli.

Milyen lehet a jó bútordesign?
Csak általánosításokkal tudnám megfogalmazni. Természetesen esztétikus is legyen, de egyedi is, ettől válik személyessé, olyanná, amilyenné mi szeretnénk tenni. Ne mutasson semmi meglepőt, és mégis több legyen, mint amire számítottál.

Szerinted mit jelent az önmegvalósító design?
Yvonne Fehling és Jennie Peiz széke, ami egy olyan installáció, melyet az Arp Múzeum számára készítettek. Ennek a Shaker stílusú székkollekciónak az egyes darabjai egymás mellett egy új lényeget nyernek. „Ez valami egészen új, amit eddig még nem láttam”. (www.arpmuseum.org)

Van olyan vágyad, amit mindenképpen szeretnél megvalósítani?
A bútor egy hatalmas szenvedély. Én mégis egy biciklit szeretnék készíteni. Valószínűleg eladhatatlanul drága lenne, de mindenképpen egy jó móka!

Mit gondolsz, mi lesz a domináló a lakberendezés terén az elkövetkező időkben?
Stílusok és irányzatok még teljesebb, szélesebb kavalkádja, még fondorlatosabb és furcsább dolgok – afrikai dohányzóasztalok műanyag székekkel, és hasonlók. Bármi jöhet! Lassan lecseng az a korszak, amikor mindennek láthatónak kell lennie, sokkal fontosabbá válik az egyéni választás.

Henrik Pedersen er også manden bag haveserien “Hellerup” som er fremstillet i slebne massive plast lameller og med varmebestandig granit i midten. Serien er skabt i cirkelformer, som giver et moderne og indbydende look. Komforten i stolen gør sit til, at du bliver siddende og nyder livet, når de lange lune sommeraftener byder sig. Stolen er fremstillet i polyratten med lakeret stål stel.


 
GULVLAMPEN BAIT

Gulvlampen Bait i sort kulfiber og børstet stål synes Henrik Pedersen er hans mest vellykkede IDEmøbler produkt.


 
GULVLAMPEN BAIT

Gulvlampen Bait har også en lillesøster i form af pendlen Trunk.


 
TRUNK LOFTLAMPE

Trunk understreger her en flot og enkel stil.