Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hogyan ápold kanapéd szövetét? - Lakberendezés blog

Ha megvásároltuk álmaink bútorát, azt természetesen ápolnunk is kell. Az IDdesign kollekciójából választott kanapék Dániában minőségi szövetekből és anyagokból készülnek, így a gyártók is különleges odafigyeléssel gyártják le szöveteiket, így azok ellenállósága igen erős.

Ettől függetlenül az idő és az évek múlásával, ha szeretnénk hogy kanapénk legszebb, legfrissebb színében pompázzon, vagy esetleg nagy családban élünk és szeretnénk megelőzni a használat során előforduló kilöttyent kávéfoltot vagy intenzívebb használat során megelőznénk a fakulást, nem árt egy kis plusz törődés ahhoz, hogy sokáig szépek maradjanak bútoraink, így mi is alkalmazhatunk pár plusz trükköt!

Ha megfelelően ápoljuk kanapénk szövetét még hosszú évekig eredeti fényében csodálhatjuk bútorunkat.

 

 

A legcélszerűbb módszer kanapénk szövetének tisztításánál, ha nedves ruhával időnként áttöröljük felületét. Ezt a legcélszerűbb akkor alkalmazni, ha kanapénkat csak az esti filmnézéshez vesszük igénybe de túlzott szennyeződés nem éri. Abban az esetben, ha erősebben igénybe vesszük bútorunkat az egyik legnépszerűbb megoldás az impregnáló spray használata. Ezzel nagyon egyszerűen tisztíthatjuk a szövetet – a spray-t ráfújjuk, megvárjuk míg megszárad, majd a nedves ruhával áttörüljük felületét és hagyjuk a szabad levegőn megszáradni (egyesesetekben száradás után ki is porszívózhatjuk a kanapét, egy erre kifejlesztett porszívófejjel).

Az impregnáló spray segítségével a szövet nem szívja magába a nedvességet, csak a felületén higany formájában összegyűjti azt, így nem kell aggódni, ha véletlenül leöntjük a kanapét, vagy bármi kifolyik rá, ezenkívül a kisebb szennyeződések ellen is védi a szövetet.

Ajánlatos még makacsabb szennyeződések esetén textiltisztító spray-t is használni, melyet olajos és vizes folt szennyeződések kezelésére fejlesztettek ki. Ez a szer általában a kanapénk mellett szőnyegünkre, de egyesesetekben még ruháinkon is használható, így igen praktikus és gyors megoldás.

Napjainkban egyre népszerűbbek a bőr kanapék is, természetesen ez kicsit speciálisabb tisztítást igényel, de ugyanúgy ápolhatjuk, mint bármely más anyagot. Népszerű megoldás egy takaróval leteríteni az ülőfelületet hogy így óvjuk annak ellenállását, de ha szeretnénk bútorunkat teljes fényében élvezni takarás nélkül bőr védő spray használata javasolt.
A bőr felületét lefújjuk ezzel a szerrel és hagyjuk megszáradni körülbelül 120 percen keresztül. Ennyire egyszerű! Ezzel a módszerrel a szennyeződést ugyanúgy gyöngyök formájában gyűjti össze a bőr felületén, és kanapénk nagyon hálás lesz az egyszerű de nagyon hasznos törődésért. évente egyszerű célszerű bőr tisztító szerekkel is áttörölni a kanapét, amit kiegészíthetünk bőr kondicionáló szerekkel is.

Tartalomhoz tartozó címkék: Kanapé