Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Használati útmutató matracokhoz

Az új bútorok általános használatáról

A bútorok használatára azért is kell odafigyelni, mert nincs két család, ahol egyformán használnák őket. A lefedett, festett és lakkozott felületek gyorsabban elhasználódnak azoknál a családoknál, ahol több vendég fordul meg, több a gyermek vagy kutyát illetve macskát tartanak, mint az egyszemélyes háztartásokban, ahol kevés időt töltenek otthon. 

A bőr és szövet felületeket mindig alaposan tisztítsa meg az izzadságtól, mivel az károsíthatja minőségüket. Ha így tesz, az meghosszabbítja a bútor élettartamát. Folt tisztításhoz, mosáshoz vagy ápoláshoz mindig ásványi anyag mentes vizet használjon, ezzel megelőzheti a kalcium foltok kialakulását. 

Sok család étkezik a nappaliban a dohányzó asztalnál TV nézés közben. Ezért különös figyelmet kell fordítani arra, hogy a bőr és szövet felületeket rongálhatják az ételekből származó zsiradékok. Például a pattogatott kukoricából származó legkisebb mennyiségű zsiradék is elindíthatja a romlási folyamatot. Válasszon jó ellenálló képességű borítóanyagokat, melyek ellenállnak a fénynek és az erős dörzsölésnek, valamint kezelje megfelelő módon a bőr és szövet felületeket. A bútorokat rendszerint 120 kg-os (személyenkénti) terhelésre tervezik. Ezen a téren nincsenek szabványok, ezért nagyobb terhelésnek kitett bútorok estén konzultáljon az értékesítővel. 
Nem minden lakberendezési szövet van molylepke ellen is védő anyaggal átitatva, ezért ez a probléma se kerülje el figyelmét. Meg kell jegyezni, hogy a huzamosabb ideig használaton kívül álló bútorok ki vannak téve a molylepke veszélynek. Léteznek molylepke ellen védő anyaggal átitatott szövetek, de kaphatóak különféle ellenszerek is. Kizárólag a 100%-ig szintetikus anyagból készült anyagok nincsenek kitéve a molylepkék által jelentett támadásnak. 

A matracok használata

A matracokról általánosságban elmondható, hogy nem igénylenek sok figyelmet. A felület egy idő után átveszi testünk formáját, de ez nem befolyásolja a matrac minőségét. Ez a deformáció a matrac forgatásával részben elkerülhető. 

Ezeken a matracokon van egy különálló fedő matrac is, amit szintén forgatni kell. A fedő matracok többsége nem mosható. Mindig nézze meg a mosási útmutatót vagy kérdezze meg a kereskedőt! A gumislepedő a fedő matrac alatt legyen. A fedő matracot normál lepedővel fedjük le. Ha a gumislepedővel összefogjuk a két matracot az minőségi romlást okozhat. 

A matracok tisztítása

A matrac portalanítását végezze porszívóval, a foltokat ásványi anyag mentes vízzel távolítsa el. Fontos a matrac szellőztetése! A matracot ágyrácsra helyezzük, ne préseltlemezre! Ha ágyrácson helyezzük el, a nedvesség könnyebben távozik és a matrac is megfelelően szellőzik és nem alakulnak ki rajta penész foltok. Minél tömörebb a matrac, annál több szellőztetést igényel. 

Párnázó anyagok

A díszpárnák töltő anyaga habszivacs, granulátum, vattabélés, toll, pehely vagy ezek kombinációja lehet. 

A párnázó anyagok nem igényelnek sok ápolást, de a porszívózásuk szükséges. Minden párnázó anyagon meglátszik a használat, ezért célszerű a díszpárnák helyét időnként változtatni. Ezzel kiküszöbölhetjük, hogy azok elveszítsék eredeti formájukat. Ha folyamatosan nagyobb súlynak van kitéve a felület, formatartóbb párnázó anyagot kell választani. Kérjen tanácsot a kereskedőtől! 

A lazább díszpárnákat enyhén rázza meg, hogy ne essen össze a töltőanyag. Ez különösen igaz tollal töltött párnák esetében. Az erősebb anyaggal töltött párnák több rázást igényelnek. Minél nagyobb és nehezebb egy párna annál több ütögetést igényel. 

A bútor nem megfelelő kezeléséből adódó sérüléséért és megrövidült élettartamáért a vásárlót terheli a felelősség. A véletlenszerűen felmerülő problémákra megoldást találhat ebben az útmutatóban. További információért kérjük, forduljon a kereskedőhöz. 

Élvezze új bútorát!

IDdesign 

KERESSE az IDdesign „Termékápolási” prospektusát, melyből tájékozódhat az üzletünkben kapható bútor tisztítási és ápolási termékekről. 

Ez az útmutató segíthet önnek, hogy a legtöbbet hozza ki új bútorából. Minden, használatnak kitett anyag elhasználódik és a legtöbbjük ápolást igényel. Ez a kiadvány tájékoztatást nyújt a legelterjedtebb anyagok kezeléséről. Amennyiben az ön új bútoráról nem esik szó ebben az útmutatóban, kérjük lépjen kapcsolatba a kereskedővel a tisztítás vagy ápolás előtt. (4. OLD)