Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Milyen a jó íróasztal? - Lakberendezés blog

Milyen a jó íróasztal? - Lakberendezés blog

A hatékony munkavégzéshez elengedhetetlen a jól kialakított irodai környezet. A tanuló- vagy dolgozószoba tervezésénél figyelnünk kell a megfelelő fényviszonyokra, az ergonomikus és kényelmes székre és a megfelelő íróasztal kiválasztására.

 

Mielőtt elkezdünk nézelődni, vegyük elő a centit, mérjük le alaposan a rendelkezésre álló helyet és rögzítsük az adatokat. Érdemes felvázolni egy alaprajzot, és így elkezdeni az asztalkeresést.

A kiválasztásnál ne csak a szoba adottságait vegyük figyelembe, hiszen munkavégzéstől és egyéniségtől függően mindenkinek más méretű asztalra van szüksége. Ha például csak laptoppal dolgozunk, akkor elég egy kisebb méretű asztal, ha viszont asztali számítógépet, nyomtatót vagy szkennert használunk, illetve papírmunkát is végzünk, akkor nagyobb asztalt kell vásárolnunk.

Elrendezés

A méret mellett a forma is nagyon lényeges. Mini otthoni irodához például tökéletes lehet egy sarokelem is, komolyabb munkavégzéshez pedig lehet, hogy egy L-alakú, nagyméretű asztalra van szükségünk.

Tárolás

Ha nincs szükségünk a szobában hatalmas, polcos szekrényekre, mert a munkavégzéshez szükséges iratok és tárgyak elférnek kisebb helyen, akkor érdemes olyan asztalra beruházni, ami rendelkezik fiókokkal és/vagy polcokkal, így a fontos iratok mindig karnyújtásnyira lesznek, munka után pedig gyorsan elpakolhatunk, könnyen megelőzve a rendetlenséget.

Anyagválasztás

El kell döntenünk, milyen anyagból készült asztalt választunk. A legpraktikusabb és talán legnépszerűbb a laminált asztallap, amelynél a munkafelületet műanyaggal vonják be, így ellenállóbb a mindennapi használat során. A fából készült asztalok általában magasabb árkategóriába esnek, ezek a legelegánsabbak, de sokkal kényesebbek, mint laminált vagy fémből készült társaik.

 


Design

Olyan asztalt vegyünk, amire szívesen nézünk rá, így lelkesebben ülünk le dolgozni vagy tanulni. Egy színes asztal is jó választás lehet, de érdemes kerülni a nagyon mintás darabokat, mert elvonhatják figyelmünket.
Ha az említett szempontokat mérlegelve választjuk ki íróasztalunkat, biztosan nem bánjuk meg döntésünket!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Előszoba Nappali