Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

5 tipp az otthoni iroda kialakításához - Lakberendezés blog

Mára sokak számára mindennapossá vált a home office. A Te otthonodban van kialakított „munkahely”?

Olykor magányosnak tűnhet az otthoni munkavégzés, ezért fontos, hogy olyan helyet alakíts ki, ahol jól érzed magad és produktív lehetsz. Öt fontos szempontot mindenképpen érdemes figyelembe venned a tér tervezés vagy átszervezése során.

 

1. A nappali fény ereje

A közelgő őszi hónapokban a nappalok rövidülnek és mindannyian tudjuk, hogy a D-vitamin mennyire fontos szervezetünk számára, ezért jó ötlet lehet az otthoni irodát az ablak mellett elhelyezni.

Az ablakon kinézve élvezheted a napsugarakat, az ablakot kinyitva pedig beeresztheted a friss levegőt. Munka közben használhatod nappali természetes fényt, ezáltal az otthoni lámpákat elegendő csak sötétedéskor bekapcsolnod.

Használd ki az ablak párkányát és helyezz el egy szép vázát vagy néhány imádnivaló lakberendezési kiegészítőt: egy gyertyatartót vagy más dekorációkat, melyek segítségével könnyedén hangulatossá varázsolhatod a dolgozósarkot.

2. Használd ki a teret

Ha otthonod alapterülete kisebb, a nappali vagy a hálószoba sarkát válaszd le az otthoni irodád számára. A home office saroknak nem kell sok helyet kitöltenie. Egy keskeny, fiókos íróasztal könnyen kezelhetővé teszi.

Miután befejezted a napi munkát, a fiókokba helyezheti a számítógépet, a töltőt és a jegyzeteid, így rendben tarthatod az asztalt, a nappaliban vagy a hálóban töltött pihenést nem zavarva. A falra szerelhető polcok és tárolódobozok szintén praktikusak lehetnek munkaeszközeid tárolására.

3. Meríts ihletet

Függetlenül attól, hogy kreatív típus vagy, és inspirációt nyersz a színekből és képekből a munkádhoz, vagy csak úgy gondolod, hogy egy képfal igazán hangulatos, mindig jó ötlet az asztalod fölé helyezni egyet. Játssz a színekkel és motívumokkal. A művészi képeket keverheted a családod és barátaid képeivel, így akkor sem érzed úgy, hogy teljesen egyedül vagy, amikor nem látod naponta a kollégáid.

4. Megfelelő világítás

Nem számít, hol dolgozol: a jó fény elengedhetetlen. Attól függően, hogy otthonod melyik szobájában van az „iroda”, egy asztali lámpa jó választás lehet. Az asztali lámpa fókuszált fényt biztosít, kis helyet foglal és nem utolsó sorban az esztétikusnak is kell lennie, hogy illeszkedjen otthonod stílusához. Ha kicsi a hely az asztalon egy mennyezeti lámpa is kiválthatja, mely egyenletesen eloszlatja a fényt a helyiségben.

5. Tárolj okosan

A tárolás megoldása rendkívül fontos eleme az otthoni irodának. Előfordulhat, hogy több eszközt használsz a munkád során, ezért ezeket tárolni kell, amikor nem használod őket. A rendszerezés fontos, hogy gyorsan megtaláld és könnyen el is tudd pakolni a munkaeszközöket.

Ha a polcokat a falra erősíted az asztal fölött, dobozokat és kosarakat tárolhatsz rajtuk. Ha van hozzá elegendő hely, akkor egy könyvespolcot is használsz, itt elhelyezheted a nagyobb tárgyakat: például a nyomtatót és a könyveket, mappákat. Tedd kicsit otthonosabbá néhány szép vázával, növényekkel és egyéb dekorációkkal.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Home Office