Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Design étkezőasztalok otthonodba - IDdesign Inspirációk

Az IDdesign Inspirációk aktuális szakértője: Hujber-Nagy Aletta Ismerd meg Alettát!

Az étkezőasztalok általában négyzet vagy téglalap alakúak, éppen ezért mutatok most inkább három íves darabot. Van közöttük ovális, kerek és bővíthető kerek étkezőasztal is, melyek közül kettő tömörfából és furnérból (egyik dió, másik tölgy), egy pedig fémből és márványból készül, de egy közös biztosan van bennük a kidolgozottságon és a formatervezett külsőn kívül, hogy minőségi idővé változtatják azt az időt, amit mellettük töltünk.
 


A hatszemélyes, furnérozott felületű és tömörfa lábú, olajozott felületű Richmond étkezőasztal teteje halszálka mintával rendelkezik, így kimondottan elegáns hatást kölcsönöz egy enteriőrnek.

Az ovális forma lágyságot ad neki, és kényelmes körüljárhatóságot is biztosít egyúttal. Az asztal mellé tehetünk széket, de a hagyományoktól elrugaszkodva akár padot is, így nagyon otthonos érzetet kelt, főleg, ha természetes színekkel és anyagokkal társítjuk, értve ez alatt a szőnyegeket, tányérokat, poharakat.


A Corby étkezőasztal körül négy személy fér el, és e négy személy számára a fehér márvány asztallap és a bronz színű fém láb igazi ünneppé varázsolhatja a közös étkezést.

A glamour hatást tovább fokozhatjuk bársony székekkel, üveg, arany és fényes kiegészítőkkel, poharakkal, tányérokkal, evőeszközökkel, és persze egy színben harmonizáló virágcsokorral.

 

Az SM33 bővíthető étkezőasztal egy kimondottan izgalmas bútordarab.

Az asztallapot egy tekerővel háromfelé bonthatjuk, a középponttól távolodó részek között keletkezett réseket pedig a henger alakú, lábból kipattintható toldó elemekkel pótolhatjuk ki, így egy különleges formájú, hat vagy kilenc személyes étkezőasztalt kapunk. A középen elhelyezkedő láb lehetővé teszi, hogy az asztal körül bárhova széket helyezzünk. Zárt állapotban az asztal négy vagy ötszemélyes és csodálatos, olajozott felülete diófurnéros. A bútordarab alkalmazkodik környezetéhez, beleértve a hőt, a hideget és a páratartalmat is.

 

ISMERD MEG AZ ENTERIŐR TERVEZŐJÉT:

Belsőépítész és környezettervező művész mesterdiplomámat Pécsett szereztem, korábban pedig könnyűipari mérnökként végeztem a mostani Óbudai Egyetemen, építészmérnökként a Szent István Egyetemen és színdinamikai szakmérnökként a Budapesti Műszaki Egyetemen. A könnyűiparban, ezen belül is a ruhaiparban szerzett 10 éves szakmai tapasztalatom után kezdtem el dolgozni, mint belsőépítész saját tervezőirodámban immár 12 éve.

Több cégnek és újságnak vagyok szakértője, így szakmai blogom mellett rendszeresen jelennek meg cikkeim online és a nyomtatott sajtóban. Munkáim és publikációm jelentős része a HOME’N ARHITECTURE oldalon találhatóak.

Gyerekkorom óta rajongok a szép ruhákért és textikelért, a tárgykultúráért, az ízléses és rendezett környezetért. Hat éves korom óta varrok, kézimunkázom, magam tervezem, és nem egyszer meg is valósítom az engem és családomat körülvevő tárgyakat. Lételemem az értékmentés, a régi tárgyak újrahasznosítása akár eredeti pompájukban, akár új külsővel. A környezettudatos gondolkodás szintén meghatározó momentuma az életemnek. Munkám során mindig azon igyekszem, hogy a kortárs újítások megismerése és alkalmazása mellett amikor csak lehet, a múlt emlékeit is betervezzem, minél személyesebb otthont létrehozva ezzel megrendelőim számára.

Érdeklődésem szerteágazó, ezért mindegy milyen igénnyel keres fel egy-egy ügyfél, bármilyen stílusban szívesen újraálmodom otthonát, külső vagy belső életterét, tárgyait. Számomra a lényeg csupán annyi, hogy a megálmodott alkotás vagy éppen tér harmóniát sugározzon, praktikus és kényelmes legyen, és a lakója azt mondhassa, ez még több, mint amiről álmodott!

Web: www.hna-design.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: Étkező