Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Férfias, nőies vagy uniszex - IDdesign Inspirációk

Az IDdesign Inspirációk aktuális szakértője: Hujber-Nagy Aletta Ismerd meg Alettát!

Egy korábbi cikkemhez hasonlóan (CIKK ITT) most ismét egy kanapé három arcát mutatom meg, de ezúttal olyan aspektusból, hogy egy semleges környezetet hogyan lehet elvinni férfias, nőies vagy uniszex irányba.

Az életben több okból is lehet erre szükség. Az első ok a lakásban lakók száma lehet, hiszen amennyiben egy otthonban egy ember él, és ezen a lakó nem is igen kíván változtatni, nyilván férfiasra vagy nőiesre hangolná azt, de az is lehet, hogy uniszex hangulatot akar létrehozni, mert nyitva szeretné hagyni a lehetőségét annak, hogy egyszer egy társ is költözzön a lakásba.

A második ok az, hogy ki viseli otthon a nadrágot, hiszen néha egy pár egyik tagja teljesen átadja a gyeplőt a társának és rábízza a lakás berendezését, így az teljességgel a berendező fél ízlésére formálódhat. Ha mindkét fél fejével gondolkodik, nyilván uniszex lesz a végeredmény, de azzal sincs gond, ha férfias vagy nőies lesz az otthon, ha ez a másik lakónak is teljességgel megfelelő.

A harmadik ok az, hogyha albérletbe költözünk, mert ilyenkor legtöbbször vagy nincs dekoráció, vagy ami van, az egyáltalán nem a mi ízlésünk. Ilyen esetekben nem szokták megtiltani a lakások kiadói, hogy bevigyünk pár tárgyat, ami számunkra otthonosabbá teszi a tereket.

Nyilván még számos esetben lehet szükség mankóra, hogy mitől lehet férfias, nőies vagy uniszex a lakásunk, de most legyen elég ennyi, és nézzük is egy-egy példát 5-5 képpel!


FÉRFIAS

A drapp, a szürke és a fa alapbútorokat tartalmazó nappali részletet kizárólag törtfehérrel és feketével, illetve szürke, okker és barna árnyalatokkal rendeztem be. Egyik szín sincs túlsúlyban, így az összhatás nem válik komorrá és unalmassá, főleg, hogy a színek váltakozását a különböző geometriai minták és formák megjelenése is erősíti. Természetesen pár pasis tárgy is kell a férfias enteriőrhöz, úgy, mint egy dögös óra vagy egy-két gigantikus méretű padlóváza.

Kiemelt termékeink a képeken: Siena ottomános kanapé, homokszín kordbársony szövet , Roma fotel, világosszürke szövet ,Woody dohányzóasztal, 95cm, Woody dohányzóasztal, 55cm, Dot komód, 1ajtós, 3 fiókos, szürke, Storage kosár, sötétbarna filc, Napoli szőnyeg, 140x200cm, Terra váza, sötétbarna, Bird szobor, fekete A képeken szereplő további terméket az oldal alján találod meg.


NŐIES

Ebben az enteriőr részletben a drapp, szürke és fa mellé a törtfehéren kívül a vörös és az arany különböző árnyalatait társítottam. Az intenzitást a fakó és élénk színek szembeállítása, a rusztikus és selymes anyagok ellenpólusa, illetve a matt és fényes felületek ritmikája adja. Pár csajos fotó, rojt, szőr, növényi motívum, gyertya, mécses és tükör, és a nőies hatás garantált.

Kiemelt termékeink a képeken: Siena ottomános kanapé, homokszín kordbársony szövet , Roma fotel, világosszürke szövet ,Woody dohányzóasztal, 95cm, Woody dohányzóasztal, 55cm, Dot komód, 1ajtós, 3 fiókos, szürke, Lily tükör, arany kerettel, Kaysa váza, sárgaréz/üveg, Blinded kép, fehér kerettel, Modern rose pléd, nude A képeken szereplő további terméket az oldal alján találod meg.


UNISZEX

A mindkét nemnek megfelelő összhatás elérése érdekében az uniszex berendezésnél a törtfehérek, szürkék mellé becsempésztem még egy kis drappot, és egy, a legtöbbek számára megnyugtató fakó zöld színt választottam. Ezek a zöld árnyalatok mindkét nem számára könnyen befogadhatóak, megnyugtatóak, és kellemes közérzetet biztosítanak, ami kimondottan jól jön ilyenkor, pandémia idején.

Kiemelt termékeink a képeken: Siena ottomános kanapé, homokszín kordbársony szövet , Roma fotel, világosszürke szövet ,Woody dohányzóasztal, 95cm, Woody dohányzóasztal, 55cm, Dot komód, 1ajtós, 3 fiókos, szürke, Peppy váza, zöld, Boyscout vászon kép 90x120 cm, Addy pléd, zöld, Origami Bear szobor, zöld, Puala bögre, zöld A képeken szereplő további terméket az oldal alján találod meg.

ISMERD MEG AZ ENTERIŐR TERVEZŐJÉT:

Belsőépítész és környezettervező művész mesterdiplomámat Pécsett szereztem, korábban pedig könnyűipari mérnökként végeztem a mostani Óbudai Egyetemen, építészmérnökként a Szent István Egyetemen és színdinamikai szakmérnökként a Budapesti Műszaki Egyetemen. A könnyűiparban, ezen belül is a ruhaiparban szerzett 10 éves szakmai tapasztalatom után kezdtem el dolgozni, mint belsőépítész saját tervezőirodámban immár 12 éve.

Több cégnek és újságnak vagyok szakértője, így szakmai blogom mellett rendszeresen jelennek meg cikkeim online és a nyomtatott sajtóban. Munkáim és publikációm jelentős része a HOME’N ARHITECTURE oldalon találhatóak.

Gyerekkorom óta rajongok a szép ruhákért és textikelért, a tárgykultúráért, az ízléses és rendezett környezetért. Hat éves korom óta varrok, kézimunkázom, magam tervezem, és nem egyszer meg is valósítom az engem és családomat körülvevő tárgyakat. Lételemem az értékmentés, a régi tárgyak újrahasznosítása akár eredeti pompájukban, akár új külsővel. A környezettudatos gondolkodás szintén meghatározó momentuma az életemnek. Munkám során mindig azon igyekszem, hogy a kortárs újítások megismerése és alkalmazása mellett amikor csak lehet, a múlt emlékeit is betervezzem, minél személyesebb otthont létrehozva ezzel megrendelőim számára.

Érdeklődésem szerteágazó, ezért mindegy milyen igénnyel keres fel egy-egy ügyfél, bármilyen stílusban szívesen újraálmodom otthonát, külső vagy belső életterét, tárgyait. Számomra a lényeg csupán annyi, hogy a megálmodott alkotás vagy éppen tér harmóniát sugározzon, praktikus és kényelmes legyen, és a lakója azt mondhassa, ez még több, mint amiről álmodott!

Web: www.hna-design.hu