Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Időtálló trendek a lakberendezésben - Lakberendezés blog

GRAFIKUS VONALVEZETÉS 

A határozott, grafikai vonalvezetésű bútorok és kiegészítők nem csak dekorálják, de egyszerű és minimalista stílust is kölcsönöznek az enteriőrnek, mely tökéletesen illeszkedik a skandináv szemléletbe. Fali dekorációkon és képeken is gyakran jelennek meg hangsúlyos fekete vonalakkal illusztrált arcok, a kecses női test vonalai.
Bátran játszhatunk az elemekkel a minimalista, ugyanakkor mégis játékos hatás eléréséhez. 

 

HALSZÁLKA MINTÁK

A halszálka mintázat reneszánszát éli. Megtaláljuk a padlón, a bútorokon és a textileken is.
Ez a nosztalgikus mintázat visszarepít a 30-as évek északi villáiba. Alkalmazásával kifinomultan hangsúlyozhatunk gyönyörű részleteket kedvenc tárgyainkon.


BÁRSONY

A kordbársony egy dekadens anyag, amely melegséget és luxust ad otthona számára. Ez az anyag egyaránt érvényesülni tud nagy bútorokon, ahol az anyag hozzájárul a 70-es évek luxusérzetéhez, de kisebb bútorokhoz és kiegészítőkhöz is, amelyek segíthetik az egyébként kissé merev és minimalista dekoráció lágyítását.

 

ORGANIKUS FORMÁK

A 70-es évek formanyelve a nagyon organikus megközelítéséről volt ismert. Az akkori design és a minták is tele voltak kerek ívekkel és lágy szögekkel. A 2020-as év is ezt az organikus formát követi. A kerek formák és puha ívek kapcsolódásainak segítségével könnyedén kombinálhatjuk a bútorokat és a kiegészítőket.

 

KÉZMŰVES FORMÁK

A 2020-as évben is folytatódik a finom kézi kivitelezések trendje. A kézműves munkák továbbra is virágkorukat élik. A gondos és precíz kivitelezés egyre nagyobb felületeken jelenik meg, akár a kézzel kirakott halszálkamintákra vagy a hajított fából készült kreációkra gondolunk.


MUSTÁRSÁRGA

A 70-es éveket sokak a barna évtizednek hívták, noha az összkép sokkal finomabb színkombinációkat tartogatott a trendek szerelmeseinek. Az égetett színek számos árnyalata, köztük a mustársárga is igen nagy népszerűségnek örvendett. Ez a csodálatos, meleg tónusú szín remekül párosítható a sötétkékkel vagy a bordóval, de segítségével akár kortárs és minimalista hatást is elérhetünk, ha szürke árnyalatokkal kombináljuk.


NATURÁLIS ANYAGOK

A lakberendezésben a 70-es évek során a fonott bútorokat is újragondolták. Ez nagy löketet adott a rattan bútoroknak és lámpáknak is. Ezek az anyagok ma is nagyon jól beilleszthetők a tipikus miminalista skandináv stílusú otthonba.


Amennyiben további inspirációs ötletek érdekelnek, érdemes böngészned blogcikkeink között!

IDDESIGN BLOG

Tartalomhoz tartozó címkék: Étkező Nappali