Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kezelési útmutató fém, műanyag, linóleum és növényi rostokból készült bútorokhoz

Az új bútorok általános használatáról

A bútorok használatára azért is kell odafigyelni, mert nincs két család, ahol egyformán használnák őket. A lefedett, festett és lakkozott felületek gyorsabban elhasználódnak azoknál a családoknál, ahol több vendég fordul meg, több a gyermek vagy kutyát illetve macskát tartanak, mint az egyszemélyes háztartásokban, ahol kevés időt töltenek otthon. 

A bőr és szövet felületeket mindig alaposan tisztítsa meg az izzadságtól, mivel az károsíthatja minőségüket. Ha így tesz, az meghosszabbítja a bútor élettartamát. Folt tisztításhoz, mosáshoz vagy ápoláshoz mindig ásványi anyag mentes vizet használjon, ezzel megelőzheti a kalcium foltok kialakulását. 

Sok család étkezik a nappaliban a dohányzó asztalnál TV nézés közben. Ezért különös figyelmet kell fordítani arra, hogy a bőr és szövet felületeket rongálhatják az ételekből származó zsiradékok. Például a pattogatott kukoricából származó legkisebb mennyiségű zsiradék is elindíthatja a romlási folyamatot. Válasszon jó ellenálló képességű borítóanyagokat, melyek ellenállnak a fénynek és az erős dörzsölésnek, valamint kezelje megfelelő módon a bőr és szövet felületeket. A bútorokat rendszerint 120 kg-os (személy) terhelésre tervezik. Ezen a téren nincsenek szabványok, ezért nagyobb terhelésnek kitett bútorok estén konzultáljon az értékesítővel. 
Nem minden lakberendezési szövet van molylepke ellen is védő anyaggal átitatva, ezért ez a probléma se kerülje el figyelmét. Meg kell jegyezni, hogy a huzamosabb ideig használaton kívül álló bútorok ki vannak téve a molylepke veszélynek. Léteznek molylepke ellen védő anyaggal átitatott szövetek, de kaphatóak különféle ellenszerek is. Kizárólag a 100%-ig szintetikus anyagból készült anyagok nincsenek kitéve a molylepkék által jelentett támadásnak. 

Acél és alumínium

Szinte az összes tisztítószert tűrik, bár a nedvesség rozsdásodást és elszíneződést okozhat. A vas és acél felületeket száraz ruhával tisztítsa. Az alapos tisztítást elvégezheti szappanos vízben kicsavart anyaggal. Ne feledje utána szárazra törölni! Az alumíniumot át lehet törölni egy kis alkohollal átitatott ruhával is. Ha a felület lakkozott kerülje az alkohol és más oldószerek használatát. Műanyag

Általában melamin vagy pvc fóliát alkalmaznak. A műanyag felületek erősek és egyaránt tűrik a szappanos vizet és a mosogatószereket. Alkohol használata is lehetséges. 

Linóleum

A linóleumot száraz, tiszta ruhával tisztítsa, lehetőség szerint szappanos vízben erősen legyen kicsavarva. A foltokat óvatosan, ásványi alkohollal is el lehet távolítani. Évente egyszer vagy kétszer (de nem többször) érdemes speciális waxos kezelést alkalmazni. Kérdezze meg a kereskedőt és kövesse a használati útmutatót. Rattan, nád és egyéb növényi szálak

A manilai bútorok általában pácoltak, festettek vagy lakkozottak. Nedves ruhával (ásványi anyag mentes vízben kicsavart) vagy porszívózással tisztíthatók. Ápolást csak a nagyon száraz szobában elhelyezett darabok igényelnek. Használjon speciális olajt vagy nedves ruhával törölje át, szappan használata is lehetséges. 

Ne feledje a hátoldalakat se, hiszen azok gyakran nincsenek lekezelve. Ha a téli időszakban nem használják a bútort, azt egy száraz jól szellőző helyiségben kell tárolni. Penész és korhadás ellen használjon speciális olajt, például lenmagolajt vagy terpentint. Ezeket az olajokat használhatja általános ápolásra és folttisztításra is. A szappanos vizes és olajos kezelést nem szabad keverni. 

A bútor nem megfelelő kezeléséből adódó sérüléséért és megrövidült élettartamáért a vásárlót terheli a felelősség. A véletlenszerűen felmerülő problémákra megoldást találhat ebben az útmutatóban. További információért kérjük, forduljon a kereskedőhöz. 

Élvezze új bútorát!

IDdesign 

NE FELEDJE: Néhány bútorhoz jár szerelési, ápolási vagy használati útmutató. Az útmutatók utasításainak betartásával biztos lehet benne, hogy a garancia nem veszti érvényét. A csavarokkal összeszerelt bútorokra általában igaz, hogy a csavarokat bizonyos időközönként meg kell szorítani. Ez elsősorban a fabútorokra, asztallábakra, polcokra, emeletes ágyakra, kanapé lábakra stb. igaz 

KERESSE az IDdesign „Termékápolási” prospektusát, melyből tájékozódhat az üzletünkben kapható bútor tisztítási és ápolási termékekről. 

Ez az útmutató segíthet önnek, hogy a legtöbbet hozza ki új bútorából. Minden, használatnak kitett anyag elhasználódik és a legtöbbjük ápolást igényel. Ez a kiadvány tájékoztatást nyújt a legelterjedtebb anyagok kezeléséről. Amennyiben az ön új bútoráról nem esik szó ebben az útmutatóban, kérjük lépjen kapcsolatba a kereskedővel a tisztítás vagy ápolás előtt. (4.OLD)