Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

JAPANDI – a skandináv és a japán design fúziója

Ebben a szezonban a japán és a skandináv dizájnhagyományokat ötvöző Japandi stílusból merítünk inspirációt.


Egyensúly, egyszerűség, funkcionalitás

A Japandi jellegzetességei a tiszta vonalak, a visszafogott, tompított árnyalatok és a természetes anyagokból készült kifinomult kézműves munka. A hangsúly a bútorok funkcionalitásán és kényelmén van, valamint a belső térben általuk megteremtett egyensúlyon. Ezért találhatunk a japán zen-kertek – a karesansui - által inspirált elegáns mintákat és struktúrákat, amelyek szinte meditatív formáikkal és struktúráikkal kellemes nyugalmat árasztanak.

A visszafogott hangulatot fekete részletek törik meg. A japán kultúrában a fekete szín különleges erőt sugároz és mi ezt az erőt hagyjuk előtérbe kerülni. Az egyszerűséggel kontrasztot alkotunk. Az eredmény egy olyan bútorkollekció, amely egyszerű, mégis kifejező eleganciát sugároz.
 


Játsz a kontrasztokkal

A japán kultúrában a fekete különleges erőt sugárzó színként jelenik meg. A lakberendezésben erőteljes kontrasztban állhat a tompított és semleges színekkel. A fekete vagy színes elemekkel való játékkal egy - egyébként visszafogott enteriőrben - drámai kontrasztot teremthet, amely tökéletes egyensúlyt teremt.
 


A különböző mintázatú és textúrájú anyagok egyike azon finomságoknak, amelyek izgalmas részleteket visznek a letisztult belső terekbe. A bouclé szövetek és műszőrmék lágy ellenpontot képeznek a szigorú vonalak mellett. Ez az a kifejezésmód, amit a Japandi magáévá tesz. A hívogató textíliák mind a bútorokon, mind a lakberendezési kiegészítőkön három semleges színben - fehér, barna és szürke - találod, így te döntheted el, hogyan illeszted be otthonodba.

 


5 tipp a japandi stílusú otthonhoz

1 // Dobd el a felesleges és zavaró dolgokat otthonod berendezésében és helyezd előtérbe azt a néhány igazán jó dolgot: például a minőségi bútorokat vagy a jelentős örökségeket, amelyek otthonosságot és jelenlétet sugároznak.

2 // Válassz lágy és organikus formákat, amelyek több felületen ismétlődnek. Ez segít lágyítani a térérzetet, és a meditatív nyugalom érzetét kelti.

3 // Használj visszafogott és természetes színeket, de bátran engedd, hogy az egyes elemek egy-egy kontrasztos színnel kicsit megbolondítsák a kereteket. Ez lehet például egy váza vagy egy puff.

4 // Meríts ihletet a jin és jang energiákból, és hozzunk létre kontrasztokat sötét fával a világos textíliákkal szemben, vagy világos fával az egyes sötét elemekkel szemben.

5 // Tartsd a lámpákat, a bútorokat és a növényeket is közel a padlóhoz. Ez hozzásegít a természetközeliség érzetéhez.
 

TOVÁBB AZ AW2022 KATALÓGUSRA
Tartalomhoz tartozó címkék: Étkező Nappali