Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Újra hódítanak otthon a bárasztalok, bárszékek

Manapság egyre népszerűbb bárasztalt választani étkezőbe, akár helytakarékossági, akár design okokból. Egy bárasztal sztenderd magassága 105 cm. Szélességében és mélységében pedig az IDdesign széleskörű kínálata által mindenki megtalálja méretileg az otthonába leginkább illő darabot!

Manapság továbbra is a tömör, vagy natúr tölgyből készült bárasztalok a legnépszerűbbek, de egyre inkább teret kap a magasfényű fehér verzió is.

Ha megtaláltuk a tökéletes asztalt, már csak széket kell hozzá keresnünk! Egy bárszék sztenderd magassága a bárszék lábát illetően 67 cm, így kb. 75 cm lesz az ülőmagasságunk. Ezzel a magassággal kényelmesen elférnek lábaink a széken is, ezen felül bárasztalunk magasságához is ez a méret a legideálisabb. Előfordulhat, hogy kicsit alacsonyabb bárszék lábra van szükségünk, mert vagy asztalunk alacsonyabb, vagy egy kisebb sztenderd asztalhoz kívánunk kicsit magasított székeket használni. Ebben az esetben az 57 cm-es bárszék láb magasságot ajánljuk, amihez egy kb. 65 cm-es ülőmagasság tartozik.

Mire figyeljünk bárszék kiválasztásánál? Elsősorban a komfort a legfontosabb. Ha bárszék vásárlásán törjük a fejünket először is fontos eldöntenünk karfás vagy karfa nélküli széket keresünk-e. A karfás székek szépen tartanak és tudnak kényelmesek is lenni, de néhány ember részére túl keskeny a mozgástere. Az IDdesign kínálatában is találunk már ívesen karfás székeket, melyet pont az ilyen esetekre fejlesztettek ki (pl. Hype karfás bárszék) de a karfa nélküli változatnál is széleskörűen választhatunk, itt inkább a háttámla magasságát szükséges figyelembe venni, hogy kényelmesen, egészséges testtartással tudjunk étkezni. A lábakat tekintve célszerű olyan széket választani amin pluszban van valamiféle acél merevítés, de népszerű az állítható magasságú bárszék lábak használata is, hisz itt a család összes tagja saját testmagasságához mérheti ülésmagasságát, de ez esetben fontos a megfelelő karbantartás is, mert a rendszeres és gyakori használttól az állítható bárszék lábak szerkezete kicsit megkopik – ám ezt kellő odafigyeléssel megakadályozhatjuk.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Étkező