Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Újra hódítanak otthon a bárasztalok, bárszékek - Lakberendezés blog

A bárszékek és bárasztalok már nem csak kedvenc vendéglátó egységeinkben közkedveltek, lakásokban is egyre népszerűbbé válnak konyhai pultok mellett, de akár egy kisebb étkezőt is bútorozhatunk velük. 

Egy bárasztal standard magassága 105 cm. Szélességében és mélységében pedig az IDdesign széleskörű kínálata által mindenki megtalálja az otthonába leginkább illő darabot, méretben és stílusban egyaránt!

A tömörfa vagy furnérozott tölgy bárasztalok népszerűsége továbbra is töretlen, de egyre inkább teret kapnak az indusztriális, loft-hatású megoldások is. 

 

 

Ha megtaláltuk a tökéletes asztalt, már csak széket kell hozzá keresnünk!

Egy bárszék sztenderd magassága a bárszék lábát illetően 67 cm, így kb. 75 cm lesz az ülőmagasságunk. Ezzel a magassággal kényelmesen elférnek lábaink a széken is, ezen felül bárasztalunk magasságához is ez a méret a legideálisabb.

Előfordulhat, hogy kicsit alacsonyabb bárszék lábra van szükségünk, mert vagy asztalunk alacsonyabb, vagy egy kisebb sztenderd asztalhoz kívánunk kicsit magasított székeket használni. Ebben az esetben az 57 cm-es bárszék láb magasságot ajánljuk, amihez egy kb. 65 cm-es ülőmagasság tartozik.

 

Mire figyeljünk bárszék kiválasztásánál?

Elsősorban a komfort a legfontosabb. Textilbőrre vagy bársony szövetre vágysz? Karfás legyen vagy háttámlás? Állítható vagy fix magasságú legyen?

A karfás székek kényelmesek, de mozgásterünket korlátozhatják. Az IDdesign kínálatában is találunk már ívesen karfás székeket, melyet pont az ilyen esetekre fejlesztettek ki, de a karfa nélküli változatnál is széleskörűen választhatunk, itt inkább a háttámla magasságát szükséges figyelembe venni a kényelmes étkezéshez. A lábakat tekintve célszerű olyan széket választani, amin acél merevítés található, de népszerű az állítható magasságú bárszék lábak használata is, hisz itt a család összes tagja saját testmagasságához állíthatja az ülésmagasságot.

Bármilyet is keresel nálunk biztosan megtalálod az otthonodhoz illőt. Óriási szín és forma választékkal várunk!

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Étkező